Schuiftafeltennis

Schuiftafeltennis is een spelvorm gebaseerd op tafeltennis. Het is bedoeld voor parasporters die niet kunnen tafeltennissen omdat dit door hun specifieke situatie te zwaar of te moeilijk voor ze is, maar bijvoorbeeld ook (para)tafeltennissers die terug komen van een blessure (of bij revalidatie) kunnen goed deze spelvorm uitoefenen. Bij B.I.S.O. '65 spelen wij met een houten schijf.
Bij tafeltennis is het de bedoeling dat de bal over het net richting de tegenstander wordt gespeeld. Bij schuiftafeltennis is er geen net maar een boarding aan de zijkanten en is het juist de bedoeling dat de houten schijf contact blijft houden met de tafel. We kennen enkel- en dubbelspel maar ook een combinatie daarvan is mogelijk.
Schuiftafeltennis wordt gespeeld op een gewone tafeltennistafel. De genoemde boarding kan aan de uiteinden versteld worden en naar gelang de zwaarte van de handicap naar binnen of buiten worden geplaatst. Voor een dubbelspel wordt de boarding in één lijn gezet met de zijkant van de tafel.

Het bat is een houten tafeltennisbat met een vlakke onderkant zodat het batje over de tafel kan worden geschoven en het heft niet te hoog zit. Er is rekening gehouden met de grip van het heft. De vingers van de speler kunnen, indien mogelijk en gewenst, onder het heft door voor een goede grip.